Uppe med tuppen!

Idag vaknade skrutten halv sju, men han sov hela natten! Annars brukar han alltid vakna iallafall en timme eller två efter att han har somnat, men icke!
Så han har sovit sen halv nio ungefär, så gott. Han blev nog trött efter att vi shakade loss (som alla andra pensionärer på fredagskvällarna) till Så ska det låta!

Nu sitter vi och kollar på Tomas och vännerna, tyvärr verkar det ju som att skrutten tycker om det där programmet. Bättre när dom visar Pingu, det är barnprogram när det är som bäst!
Annars brukar vi ju kolla på andra barnprogram som Family GuyAmerican Dad och Simpsons ;)

Sen när Niclas har vaknat och vi har fixat lite så ska vi åka till Sisjön, Högsbo eller vad det nu heter. Ska till Media Markt och kika lite. Får nog ta H&M också och se om dom har en ny keps till Liam. Hans försvann på Ikea tråkigt nog. Hade letat ett tag för att hitta en med en bra skärm. Men det är väl inte hela världen.



Fredag

Sitter här på golvet med en nakenskrutt brevid mig, nej det är inte Niclas ;)
Liam har ätit blåbär igen och passade samtidigt på att kissa lite på sig själv när han endå satt naken i bumbon. Det bästa var att det började rinna ut på golvet också.
Tur att det finns dusch och skurmopp!

Ikväll ska vi inte göra ett skit, Niclas ska träna och jag ska bara busa med Liam. Bästa som finns när han skrattar som en liten gubbe.
Big Brother ska vi se också, som den såpa fantast jag är!
Förövrigt gjorde jag grymt god mat förut, om det skulle vara någon som var intresserad av det alltså....



Detta är från förra gången Liam åt blåbär, han var nästan lika snygg idag =)

Natten

Vet inte vad det är med min lille skrutt nu för tiden. Inatt bestämde han sig för att vakna en gång i halvtimmen. Så det slutade med att jag gick upp med honom och la mig i soffan. Där somnade han på mitt bröst, jag la honom i sängen igen och där sov han kanske i 1½ timme tills det började om igen.
Så åter igen slutade det med att jag gick upp strax efter att Niclas gick till jobbet. Men vad ska man göra, har haft några månader nu när han har sovit hela nätterna och vaknat 8-9 på morgonen. Så ska ju inte gnälla då det finns dem som har det värre. Men man måste få klaga lite ibland då man faktiskt behöver sömnen för att orka med dagen.

Har iallafall fått dammsugit idag vilket jag skulle ha gjort för typ flera veckor sen känns det som. Nej är väl kanske inte så illa, men nästan. Packat lite har jag gjort också! Samt haft en massa mys och bus med Liam.
Nu ska vi börja fixa lite så vi kan gå och möta Niclas som slutar jobbet drygt en timme. Gott med en promenad, den friska luften behövs och skrutten får sova lite. Vilket också är behövligt för både honom och mig ;)

Besök

Idag har det vart fullt rulle hela dagen. Liam hade en jobbig natt så vi sov inte så mycket och steg upp när Niclas gick till jobbet. Låg och halv sov i soffan med Liam när mamma ringde och sa att mina blommor i köket såg lite ledsna ut.
Så där utanför stog hon, min bror och hans två pojkar. Dom bor i Vänersborg och vi träffas ju inte så ofta.
Så det var en rolig överraskning!
Vi tog oss en tur till Ikea och handlade lite nytt porslin och andra små grejer. Kom hem lagom tills att Niclas slutade jobbet, så då fixade vi mat till alla. Vart en hel dag med fullt ös, men helt värt det. Saknar dom allt endel ibland =)

Jag är rätt kass på det här med bloggandet, men vet inte vad jag ska skriva och känns lite löjligt när man vett att det inte är någon som läser... 
Jaja, nu är det snart Big Brother sen skriker sängen efter mig.

Dag 10 - Mina Mest Besökta Sidor

Utan någon speciell ordning:


Nattstad - följer några bloggar där.

Swedbank - gillar att ha koll på mitt konto helt enkelt.

Facebook - är alltid inloggad, har dock ingen bra anledning till att vara det...

Feber - där slipper man alla hemska och tråkiga nyheter och är man nörd så är man.

Hotmail - mailen kollas flera gånger om dagen. Varför vet jag inte, jag får aldrig något intressant endå.




Det var väl det då och nu är listan slut! =)

Dag 9 - En Fobi

Spindlar! Behöver jag säga något mer?? Spindlar är vidriga, äckliga och deras ben är så groteskt äckliga så det kryper i hela kroppen bara jag tänker på det. Punkt!

Pigg Bebis

Idag bestämde sig Liam för att han inte alls ville somna om, så han har vart vaken sen Niclas gick upp i morse vid sex tiden tror jag. Men men inte speciellt ofta man behöver gå upp så tidigt med honom så ska inte klaga. Vi har legat i sängen i en stund, myst och busat lite. =)

Det var värsta spindeln som sprang runt på väggen här och var så där äcklig. Men nu är den borta!!! Så vågar knappt sätta ner fötterna eller rör på mig. Så jävla äckligt, fy fan!

Ne nu får det bli kaffe så kanske jag glömmer bort den äckliga lilla jäveln...



Dag 8 - Min Familj

Min familj består av mig, Niclas och Liam.

Sen har jag ju min "andra" familj också som består av mamma, pappa, storebror, storasyster, lillebror och lillasyster. Men pappa och småsyskon bor i Umeå, så dom träffar jag inte så ofta.
Har även fyra stycken syskon barn, meh det var väl allt =)


Söndag

Har haft en mysig och bra dag med mina bästa grabbar. Idag åkte vi till Freeport för lite shopping. Gick bättre den här gången, kom hem med saker till mig också och inte bara till Liam. Blir lätt att man bara köper till honom, men det är väl mest för att man inte har samma ro till att prova osv. 
Hela den här helgen har vart kanon och det bästa är att Niclas är ledig imorgon också. Men då måste vi ta tag i packningen och så ska vi tvätta (igen). Men men det är så det ser ut nu fram tills flytten. Längtar så sjukt mycket!

Nu sitter vi och väntar på att BB Live ska börja, Liam sover så nu blir det lite egentid för oss två =)


Dag 7 - Favorit tv-serier

Jag ser ju på en hel del serier faktiskt. Dock så hinner man inte riktigt med allt nu, men försöker hänga med så gott det går =)

Här är ett litet urval av vad jag kikar på:
  • Sons Of Anarchy
  • Gray´s Anatomy
  • Californication
  • House
  • Desperate Housewives
  • Gossip Girl
  • Walking Dead
  • Two And a Half Men
  • Cougar Town
  • True Blood

Dag 6 - En film som jag nyligen har sett

127 Timmar.
En verklighetsbaserad film som handlar om Aron, en bergsklättrare som på egenhand är ute och klättrar. Han råkar trillar ner i en spricka där han fastnar och som man av titeln kan antyda är det nog inte så svårt att sedan lista ut vad den handlar om.
En film värd att se, den är iallafall helt i min smak när det kommer till film.



http://www.imdb.com/title/tt1542344/

Dag 5 - En Favoritlåt

En låt, man har väl oftast flera men idag får ni bara en.

Trubaduren med Magnus Uggla.
Den här låten brukar jag och Niclas lyssna på när vi sitter ute på altanen under varma sommar kvällar med en öl. Kan nästan inte bli bättre än så.

In till staden

Idag går vägen in till stan med mina två favorit killar. Får se om man hittar något att införskaffa, men det ska väl inte bli allt för svårt.
Ska mest bli skönt att komma i från Mölndal lite, är ju väldigt sällan inne i stan nu för tiden. Men det är så det blir.

Tycker faktiskt att det är ganska jobbigt att köra runt med vagnen bland all trängsel, är man ensam är det omöjligt att ens prova något som lockar att bli köpt och amningsrummet är inte det roligaste stället att hänga på. Missförstå mig rätt, det är jätte bra att det finns ett amningsrum, det är lite lättare att sätta sig där inne och amma. Men det är alltid människor där, inte allt för ofta så byts soppåsar osv. Plus att vissa människor inte kan få in i sitt lilla huvud att det är ett AMNINGSRUM! Alltså är det till för mammor och pappor som vill byta blöjor och ge deras barn mat, i en lite lite lugnare miljö än på ett tex. ett fik. Med andra ord ska inte personer utan barn springa ut och in i det jävla rummet för att dom är för snåla för att betala 5kr för att gå på toaletten.
Det är inte så jävla roligt att sitta där och flasha boobsen inför alla andra och när det då kommer folk som inte ens har där inne att göra gör mig lite så där extra förbannad.

Men har jag tur idag så vill kanske Liam ta flaskan istället så slipper jag tänka på allt det där ;)


Dag 4 - Innehållet i min väska

Ja men just nu är ju min väska en skötväska....
Men dom sakerna som är mina i den är:
  • Nycklar
  • Lipsyl
  • Borste
  • Solglasögon
  • Plånbok
  • Pass (nej jag har inget vanligt legg eller körkort)
  • Mobil

Torsdag

Och inte vilken torsdag som helst utan Skärtorsdag! Inte för att det är något speciellt med den.

Idag ska jag och Liam gå en promenad upp till våran bästa Emelie och hälsa på. Samtidigt får jag utforska området där hon bor, där vi snart också kommer att bo! Ska bli mysigt =)

Det här är allt ni får av mig just nu, för nu ska jag fixa lite frukost och en massa andra saker innan vi ska iväg.

Dag 3 - Dagens händelser

Ja vad händer då under en dag som denna? Kan ju först och främst tala om att vi fick en sovmorgon som heter duga idag. Klockan var närmare tio tror jag (eller till och med efter?) när vi vaknade av att Liam låg i sin säng och busade. Han är så underbart go och mysig på morgonen! När man ska lyfta upp honom ur sängen får man alltid världens smile och en lyckligare bebis finns nog inte.

Niclas jobbar ju kväll den här veckan så vi hade lite tid tillsammans och den använde vi till att gå och handla. Som alltid, vi är nog bäst på att småhandla. Fast kan ärligt erkänna att jag nog är värst av oss två...
Efter det så gick vi hem, åt och drack kaffe.
Senare så gick jag på en senilvandring med grannen och avslutade den med att gå och handla IGEN! Fast den här gången var det en massa godis som jag har proppat Niclas påskägg med. 

Liam har fått morotspuré för första gången idag. Den var tydligen väldigt god och det hela slutade med att en nöjd liten skrutt fick sig en dusch också.

Så nu sitter vi här i soffan och myser, Liam väntar nog lika mycket som mig på att Sveriges Mästerkock ska börja ;)

Var ju kanske inte direkt den roligaste dagen att skriva om, men nu är det ju så här det faktiskt oftast är. Men är ju väldigt nöjd nu när vädret är kanon så man kan vara ute lite längre än innan.


Nöjd liten skrutt efter morotspurén

Nöjd liten skrutt efter morotspurén



Underbara vår!

Som ni kanske förstår så lyckades jag komma ut på en promenad. Har vart helt underbart väder idag, nu är det vår på riktigt!
Det blev ingen senilvandring, istället så passade jag på att gå samtidigt som Niclas gick till jobbet. Så vi fick oss en liten promenad tillsammans och jag kunde vandra vidare till en barnaffär som ligger vid hans jobb. Men nog om det!

Jag har sen solen började titta fram om dagarn gjort en ny upptäckt, eller ja snarare två. Det första är att det är betydligt mycke fler barnvagnar över allt. Var det bara jag som var ute på vintern och plågade min bebis med kylan?
Sen så har jag märkt att dessa barnvagnar färdas i flock! Dessa flockar (vagnförarna) har en väldans tendens att typ stirra ut en om man själv inte tillhör en flock. Detta fenomen händer mig dagligen, vet inte riktigt vad jag ska tro om det faktiskt. Menar är deras blickar och stirrningar en pik till att man går där ensam med sin vagn, att vagnen jag kör runt med är extremt intressant, min är skrutt en väldigt söt bebis eller är det att jag bara ser allmänt förjävlig och konstig ut? 
Men eftersom jag inte är den som ställer så mycket frågor till främlingar så lär jag nog aldrig få svar på min undran om det är jag i allmänhet eller avsaknaden av en flock som gör mig till deras lilla ögongodis. Så får väl försöka släppa det där...

Nu väntar tvätten på att bli vikt, jag väntar på att BB ska börja och att Niclas ska sluta jobbet. Så nu tackar jag för mig och håller tummarna för att grannarna inte väcker Liam.


Dag 2 - Min Bästa Vän

Jag har några väldigt nära vänner som betyder enormt mycket för mig.
Vi har världens bästa Batman-Fia som jag har känt i dryga 13år! Gud fatta vad gamla vi är...
Emma.J som fick stå ut med att dela rum med mig på internatet, vi har också några år på nacken tillsammans.
Sen har vi mina fina flickor från skolan nu då Emelie, Emma.F och Ida. Vi har kanske inte lika många år än tillsammans men vi har många fler att se fram imot hoppas jag.
Mamma, behöver man säga något mer?


Men nu kommer vi till min bästa vän och det är min sambo, min kärlek, min Niclas. Förutom Liam så är han den bästa jag vet. Han har gjort så mycket för mig och mitt liv att det inte går att beskriva. Innan jag träffade Niclas så fanns det ingen glädje, lycka eller framtid att se fram imot. Han lyfte upp mig ur det svarta hål jag befann mig i och visade mig ljuset. Han är den som jag verkligen verkligen verkligen kan prata med om precis allting. Även om han många gånger inte förstår sig på mig eller håller med mig, så lyssnar han ändå alltid och finns där för mig. Sen att han har gett mig det bästa en människa kan få är ju ett plus i sig <3 






God morgon

Känns bra att man kommer att utnyttja denna vackra och soliga dag till max, i tvättstugan. Men vad gör man inte för att ge dem man älskar rena kläder ;)
Men efter tvätten får det bli en långpromenad, om jag har tur så mår grannen ok och orkar gå med. Gillar våra senil-vandringar.

Men nu ska denna fröken få i sig lite frukost så hon kan ge sig på att sortera tvätten och sedan skutta ner i tvättstugan.


Fina flickor på fika

Ja som rubriken lyder så hade jag och Liam tre fina flickor på fika här idag. Har vart lite dålig på att träffa folk och framför allt att fika dom senaste veckorna. Men allt har ju en orsak och skulden till detta är allt runt våran flytt och försäljning av lägenheten. 
Men nu är försäljningen gjord så nu kan vi skippa magsåret över det och ta tag i allt annat som hör en flytt till.

Men nu åter till fikandet! Visst är det underbart när man kan sitta i flera timmar och bara prata en massa strunt, få spy ur sig lite galla över människor som går en på nerverna, umgås med dom man tycker bäst om och framför allt dricka kaffe.
Det enda som slår det är att göra samma sak fast man byter ut kaffet mot lite vin! Fan börjar nästan låta som en annan människa vi känner till. Vin, vin, vin... men kan tala om att när man inte druckit något på över ett år så får man bli lite sugen ibland.
Jo jag vet att det finns helt ok alkoholfria viner, men det är inte riktigt samma sak. Sen så klagar jag inte heller, det är själv valt just nu. Men sen när sommaren kommer, då får det nog bli ett glas.

Tror jag avslutar nu, då mitt fika inlägg inte riktigt blev som det skulle.

Dag 1 - Presentation

Jag, Lotta, är en lite så där halv gammal dam i mina bästa år. Bor tillsammans med dom två personerna som betyder mest för mig, Niclas och Liam (den sist nämnda finner ni på headern där uppe).
Jag är en nästan färdig utbildad undersköterska, Liam kom lite emellan. Så just nu är jag mammaledig och tar hand om min lilla skrutt.
Bor gör jag ju också, i våran stora lägenhet som är en 1,5:a. Denna sjukt stora lägenhet är belägen i Mölndal. Kan ju även tala om att vi räknar dagarna fram till flyttdagen som är den 14:e Maj. Då beger vi oss till våran nya lägenhet som är en 3:a.
Själv är jag inte från Mölndal, ska man hitta min hemort får man leta i dom Dalsländska skogarn. Men kanske mer om den saken en annan gång.
Annars så finns det väl inte så mycket mer att berätta. Jag är som alla andra halvgamla damer, gillar att dricka allt för mycket kaffe och prata strunt med mina vänner, ta ett glas vin (vilket jag dock inte har gjort på över ett år) ute på altanen eller bara att vara med dom två som betyder mest.

Lista

10 Dagar

Dag 1
– Presentation.
Dag 2 – Min bästa vän.
Dag 3 – Dagens händelser. 
Dag 4 – Innehållet i min väska. 
Dag 5 – En favoritlåt. 
Dag 6 – En film som jag nyligen har sett. 
Dag 7 – Favorit tv-serier. 
Dag 8 – Min familj.
Dag 9 – En fobi. 
Dag 10 – Mina mest besökta sidor.




Första dagen kommer imorgon (för alla mina miljoner läsare).

Första

Första inlägget nu då, får se det kanske blir det sista också?
Inte för att någon läser nu, men kan ju tala om att jag är en amatör på det här med att skriva.

Om jag skulle få för mig att jag faktiskt ska göra ett försök till att blogga, så där på riktigt, kan det förmodligen komma ett inlägg senare där jag kanske skriver någon om mig själv. Eller så tar jag den enkla vägen och börjar min stora bloggkarriär med sån där flashig lista ;)



RSS 2.0